Studio 100 Media opent dit najaar nieuwe animatiestudio in München

Dit najaar zal Studio 100 Media in München, Duitsland, een gloednieuwe animatiestudio openen. Isar Animation zal werk bieden aan 40 artiesten en het eerste project waaraan de nieuwe studio werkt zal de derde Maya de Bij film zijn, die tegen 2020 klaar moet zijn. 

Dit najaar zal Studio 100 Media, de Duitse dochteronderneming van Studio 100, een nieuwe animatiestudio openen in München, Duitsland, genaamd Isar Animation. De studio zal werk bieden aan 40 artiesten en moet de Studio 100 groep instaat stellen om al het animatiewerk van hun eigen producties zelf te doen. Naast het werk aan de eigen Studio 100 animatieproducties, zal de animatiestudio ook ingehuurd kunnen worden door derde partijen. De nieuwe animatiestudio moet in oktober van dit jaar de deuren openen.

Het eerste project voor Isar Animation zal de derde Maya de Bij film zijn. Maya the Bee: The Golden Orb (werktitel) moet tegen 2020 klaar zijn en zal worden gemaakt door Isar Animation in samenwerking met Flying Bark Productions, de Australië animatiestudio van Studio 100. De film werd reeds verkocht aan Frankrijk, Amerika en Polen. Reeds 1.8 miljoen dollar werd er opgehaald door het co-productieprogramma van het Bavarian film fund FFF Bayern.

Ulli Stoef, ceo Studio 100 Media: “We zijn verheugd dat we de oprichting van Studio Isar Animation mogen aankondigen. Het is de volgende logische stap voor de strategische ontwikkeling van de Studio 100 groep. Deze nieuwe animatiestudio stelt ons in staat om toekomstige projecten meer efficiënt te realiseren en geeft het ons meer onafhankelijkheid als filmproducent.”

Thorsten Wegener, producer bij Studio 100 Media: “Met Studio Isar Animation stelt Studio 100 Media zich meer open voor co-producties en co-financiering van nieuwe projecten van derde partijen. Inclusief Studio 100 Film, onze verkoopdivisie van films voor de internationale markt, kunnen we nu onze partners een totaalpakket bieden, van de ontwikkeling van een idee tot de internationale distributie van hun productie.”

Georg Eisenreich, voorzitter Bavarian Media: “De beslissing van Studio 100 Media om hun activiteiten in München verder uit te bouwen, is niet alleen een positief signaal voor de lokale filmindustrie, maar toont ook dat onze strategie  voor de promotie van de regio zijn vruchten afwerpt. Ik kijk uit naar de vele animatiefilms die gemaakt zullen worden in München, dat meer en meer een belangrijke locatie wordt voor animatie en VFX.”

Dorothee Erpenstein, FFF’s managing director: “De beslissing van Studio 100 om hier een nieuwe animatiestudio te openen toont hoe tevreden het productiehuis is met onze locatie. We verheugen ons ook op de creatie van 40 nieuwe banen, wat van München een nog grotere creatieve hub maakt.”

Studio Isar Animation zal de vierde animatiestudio zijn die compleet door  Studio 100 wordt uitgebaat, naast Studio 100 Animation in Frankrijk, Flying Bark Productions in Australië en Little Airplane Productions in Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *