Uitzinnig publiek geniet van eerste #TBT in het Sportpladijs

Het dak is er gisterenavond afgegaan! Dat is wel het minste dat je kan zeggen na de eerste #Throwback Thursday in het Sportpladijs. Meer dan 17.000 mensen beleefden een waanzinnige avond vol nostalgie en vooral veel ambiance. Ketnet wordt dit jaar 20 jaar en plande daarom samen met Studio 100 een groots muzikaal verjaardagsfeest. Het publiek kon zich helemaal uitleven tijdens dit evenement in het Antwerps Sportpaleis. Heel wat van hun vroegere kinderhelden passeerden tijdens deze show de revue. Steven Van Herreweghe en Sofie Van Moll loodsten het publiek doorheen een heel bijzonder avond in een uitgelaten sfeer.

Meteen werd duidelijk dat het een avond vol nostalgie ging worden. Het enthousiaste publiek werd tijdens de openingsact voor de eerste keer teruggekatapulteerd naar hun jeugd. Na een terugblik naar de eerste momenten vanSteven Van Herreweghe op Ketnet, was het tijd voor het eerste optreden. W817 bracht, met evenveel energie als 15 jaar geleden, de populaire nummers “We zijn er voor elkaar”, “Zoë eet pita” en “W817”. Het volledige Sportpaleis kon de nummers van begin tot einde meezingen.

En wat zou een terugblik naar 20 jaar Ketnet zijn zonder de Ketnetkroket? Steven verraste een nietsvermoedende ex-kandidaat van het populaire spel. Hij kreeg een herkansing en kon nog één keer raden ‘welke vorm er uit de Ketnetkroket zou komen’. Onder luid applaus van het publiek, en na héél wat overduidelijke tips van Sofie, won hij het spel.

Hoog tijd voor nog wat muziek uit de vroegere Ketnet-jaren. Juniors Tonya, Thor, Laura Omloop en Jonas van X!nk brachten een medley van hun succesnummers uit de Junior Eurosong periode: “Hé doe maar mee”, “Tocht door het donker”, “Zo verliefd” en “De vriendschapsband”.

De éénmalige rëunie van Spring bracht de zaal nogmaals tot ontploffing. Met nummers als “Te min voor Anja” en “Met de trein naar Oostende” rijgde de band onder aanvoering van Jelle Cleymans, Cara Van der Auwera en Dami Corlazzoli moeiteloos de ene hit aan de andere. Maar hét hoogtepunt van hun set was de allereerste hitsingel: “Spring”. Nog steeds het populairste nummer, zo was te horen aan het aantal decibels.

Meteen na de pauze was het tijd voor de absolute headliner van de avond: Samson & Gert. Na 27 jaar is dit duo nog steeds meer dan springlevend. Dat de teksten van hun liedjes stilaan tot het collectief geheugen behoren werd door de meezingende massa erg duidelijk. “Op, op, alles is op” en “Wij zijn bij de brandweer” werd luidkeels meegezongen in een tot de nok gevuld Sportpaleis.

Peter Van de Veire, één van de eerste gezichten van Ketnet, sloot de avond af met een dj-set vol hits uit de nineties en nillies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *