Griezelen met Piet Piraat & Berend Brokkenpap

Afgelopen zaterdag bracht onze reporter een bezoekje aan Plopsaland De Panne voor een uitgebreide recensie over de Piet Piraat Halloween show en de animatie in het park.

Piet Piraat en Berend Brokkenpap zijn zoals ieder jaar weer aanwezig in Plopsaland De Panne om lekker te griezelen. In de show moeten Piet en Berend de spullen van Tante Cleo bewaken. Maar Berend kan niet van de spullen blijven en laat zo een mummie opnieuw tot leven komen. De enige manier om de mummie weer in zijn sarcofaag te krijgen, is een bepaalde spreuk uitspreken.

De Piet Piraat Halloween show is een zeer spannende en enge show, die reeds enkele jaren geleden werd opgevoerd. De show werd wel lichtjes aangepast: zo kwam tijdens de vorige editie van de show de mummie de zaal in, wat veel kindjes te eng vonden. Deze keer bleef de pest mummie braaf op het podium. De voorstelling begon wel met 25 minuten vertraging, hoe dat komt legt Berend Brokkenpap graag voor je uit in dit filmpje.

Naast de leuke show kon je in het park genieten van (leuke) animatie. Ik vond wel dat de animatie tegenover de vorige jaren minder goed was. De animatie van vorig jaar en de jaren daarvoor werd verzorgd door niemand minder dan Patrick Onzia (Dobus), helaas was dat dit jaar niet het geval. Waarom Patrick de animatie niet meer regisseert is niet geweten. Vorig jaar was er een act ‘Heksenpret’, waarin een aantal heksen op tapdansmuziek een fantastische choreografie brachten. Achteraf konden de omstaande kindjes meedoen en kregen ze een lekkere verassing. Dit jaar nam Plopsaland de touwtjes zelf in handen en kwamen ze met een kopie ‘Heksenkring’. De animatie is deels hetzelfde, alleen hebben de nieuwe heksen soms nog wat moeite met de danspasjes.

Op het Kasteelplein kon je genieten van de ‘Magic Larz Show’. Bij deze show kon je vampier Larz aan het werk zien tijdens zijn magische goochelact. Deze show was heel leuk ondanks dat er in het begin weinig muziek was. Ook moeten de acteurs wat discreter zijn met de trucs die opgevoerd worden. Al bij al viel het vrij goed mee.

Ondanks dat er aan elke act nog wat verbeterwerk is, doet Plopsaland al heel goed zijn best. Ze hebben alvast prachtige kostuums voor de artiesten (behalve voor de dansende heksen) voorzien. Hopelijk doen ze het volgend jaar beter, want uit fouten kan je leren.

Wil je graag Piet Piraat en Berend Brokkenpap zelf komen bewonderen? Dat kan nog 4 en 5 november in Plopsaland De Panne. Is De Panne niet bij de deur? Geen nood!  Piet Piraat komt ook nog even langs in Plopsa Indoor Hasselt van 30 oktober tot en met 3 november.

Bekijk hier al onze foto’s van de Piet Piraat Halloween show en de animatie in het park. En bekijk ook zeker hier de foto’s van de allereerst Mega Mindy Halloweenshow die 2 weken geleden werd opgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *