Groot succes voor 2e editie ‘Lekker Klassiek’

Op zaterdag 25 augustus vond de tweede editie van het festival ‘Lekker Klassiek’ plaats in De Schorre te Boom. Het festival combineert klassieke muziek met heerlijke gerechten op Njam!-niveau en opnieuw werd het concept door het aanwezige publiek fel gesmaakt. 

Gisteren vond in De Schorre te Boom de tweede editie van het festival ‘Lekker Klassiek’ plaats. Het festival combineert klassieke muziek met overheerlijke gerechten van Njam!. Ook deze tweede editie was een schot in de roos. Meer dan 5.500 bezoekers kwamen genieten van het festival, een verdubbeling van het aantal aanwezigen tijdens de eerste editie van het festival.

De bezoekers van het festival konden op het domein genieten van verschillende muzikale straatartiesten, maar ook van culinaire hoogstandjes van de Njam!-chefs.

Het programma werd geopend door Belgian Reed Ensemble, een formatie van 5 rietblazers die speciaal voor dit festival werd samengesteld. Nadien volgende nog het Jef Neve String Orchestra die een vernieuwde versie bracht van het meesterwerk van Vivaldi: de 4 Seizoenen. Verder kwamen ook nog het Pulse Percussion Trio, het Jef Neve Kamerorkest (met pianist Liebrecht Vanbeckevoort) en O’Brass aanbod. De avond werd in stijl afgesloten met een groots slotconcert met symfonisch orkest La Passione o.l.v. Dirk Brossé. Kobe Ilsen verzorgde de presentatie van het volledige festival.

Curator Jef Neve: “Met deze 2e editie voel je echt dat we op alle vlakken de wind in de zeilen hebben met dit festival. De staande ovaties na heel wat optredens ontroerden mij, want dat wil zeggen dat we er in geslaagd zijn om een mooi programma samen te stellen.”

Naast het oor, werden ook de smaakpapillen verwend. Tijdens het festival kon men ter plaatse bij de verschillende foodstands heerlijke gerechten bestellen op culinair hoogstaand niveau. Daar zorgden de topchefs van kookzender njam! voor. Heel wat chefs toonden het beste van hun kunnen aan de bezoekers. Tekenden present: Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Jan Buytaert, Jan Tournier, Julie Baekelandt, Manuel Wouters, Dagny Ros Asmundsdottir, Johan Segers, Steffi Vertriest, Jeroen De Pauw, Bart Desmidt en Quyên Truong Thi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *