Studio 100 toont eerste minuten Spektakel-Musical 40-45 aan pers

Op dinsdag 25 september nodigde Studio 100 de pers uit in het Studio 100 Pop-Up Theater te Puurs, waar de cast de eerste 10 minuten van de Spektakel-Musical 40-45 toonde aan de aanwezige pers. Ook Studio100fan.eu was aanwezig, en dit is het verslag van onze reporter. 

Op dinsdag 25 september organiseerde Studio 100 het eerste toonmoment voor de Spektakel-Musical 40-45. De pers kreeg de openingsscène van de gloednieuwe musical over de Tweede Wereldoorlog te zien, en de reacties waren laaiend.

De voorstelling verteld het verhaal van de bezetting van Antwerpen, en in het bijzonder wat er gebeurt met één specifiek gezin. De preview opende met Lucas Van Den Eynde, die de rol van Emiel speelt, de vader van Staf en Louis. Hij vertelt over zijn werk in de iconische Cinema Rex, en over de films die er te zien zijn en de passie die hij voor de bewegende beelden heeft, maar dan vallen de Duitsers Antwerpen binnen…

In de eerste 5 minuten van de voorstelling wordt de titel Spektakel-Musical al waar gemaakt. Een vliegtuig vliegt over de scène en lost zijn lading bommen, met een reeks ontploffing op de scène tot gevolg. In een snel tempo maken we nadien kennis met de bewoners van Antwerpen, die tijdens de inval van de Duitse bezetter proberen hun leven verder te leven. Onder hen, Louis (Jonas Van Geel) en Staf (Jelle Cleymans), respectievelijk garagist en student geneeskunde. Onderweg naar een dubbeldate, vertelt hun moeder (Ann Tuts) hen dat het gezin onderdak moet verlenen aan Duitse soldaten, nu de stad onder de controle staat van de Duitsers.

We waren zéér onder de indruk van wat we te zien kregen. In amper enkele minuten werden we in de voorstelling gezogen en hingen we aan de lippen van Lucas Van der Eynde. De chemie tussen Jonas Van Geel en Jelle Cleymans spat ervan af en we geloven vanaf de eerste seconden dat de twee personages die ze spelen broers zijn.

Ook technisch gezien waren we onder de indruk. Het geluid via de hoofdtelefoons was gewoon perfect, de tribunes reden soepel door de zaal, de projecties van de ledschermen waren prachtig, … We komen woorden tekort om te beschrijven wat we zagen, en dat na amper tien minuten.

Bekijk hier onze opname van de preview.

Ondertussen werden er al meer dan 230.000 tickets voor de musical verkocht en wegens het succes werden de voorstellingen reeds meermaals verlengd.

Tickets zijn te verkrijgen via 40-45.live.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *