Free Souffriau leent stem aan Maya de Bij

Vanaf 22 september 2012 kunnen VTMKZOOM-ers elk weekend om 8.00  uur hun ochtend starten met een flinke portie Maya de Bij in 3D. Free Souffriau neemt de stem van Maya voor haar rekening en ze zingt ook de begingeneriek.

Thomas Van Goethem geeft gestalte aan Willy, de beste vriend van Maya. Ben, de jonge mestkever, wordt ingesproken door Eline De Munck. De oom van Ben, Kurt (Jan Van Looveren), eveneens mestkever, is het sterkste insect van de wei. Naast Kurt, spreekt Jan Van Looveren ook de stem van Paul de mier in. Deze leider van het miereneskadron is streng en georganiseerd. Walter Baele verzorgt net zoals Jan Van Looveren de stemmen van twee personages: Shelby en Max. Shelby wil zo hard zijn best doen om overal bij te horen dat hij soms vergeet dat hij ‘maar’ een slak is. Max de worm is een heel verlegen en angstig figuur. Hij verstopt zich onmiddellijk wanneer hij nattigheid voelt. Flip de sprinkhaan, die steeds klaar staat om zijn levenswijsheid te delen met Maya, wordt ingesproken door Bob Selderslaghs. Acteur Sven De Ridder geeft Barry de vlieg, een hyperactieve wijsneus, een stem.

Natuurlijk komen er naast Maya nog andere vrouwelijke figuurtjes aan bod in deze 3D-reeks. Zo heeft Hanne Troonbeeckx de stem van Beatrice ingesproken. Beatrice, een mooie tienervlinder, is heel elegant en openhartig. De leidster van de bijenkorf, de bijenkoningin (Anke Helsen) draagt Maya een heel warm hart toe. En dat is wederzijds. Juffrouw Cassandra (Hilde Heijnen) waakt over Maya en aanvaardt haar zoals ze is: ietwat anders dan de anderen. Mieke Laureys spreekt Lara het ietwat ijdele en aandachtzoekende lieveheersbeestje in. Ook aan Tekla de spin verleent ze haar stem.

Verschillende generaties van kijkers zullen samen ongetwijfeld genieten van de nieuwe versie van de onmiskenbare klassieker die Maya de Bij na verschillende decennia geworden is. Terwijl de expressie en vrolijkheid van de 2D-Maya behouden werd, heeft haar look een opfrisbeurt gekregen en werden er nieuwe verhaallijnen gecreëerd die vtmKzoom-ers vanaf 22 september 2012 elk weekend om 8u00 kunnen ontdekken.

Naast haar nieuwe tv-avonturen lanceert het sympathieke bijtje Maya ook haar gloednieuwe single: Daar heb je Maya de Bij. Het is een fris en aanstekelijk liedje dat je vanaf 14 september 2012 kan downloaden via www.iTunes.com of www.studio100.be. Daar heb je Maya de Bij is bovendien de begingeneriek van de gloednieuwe tv-reeks en werd ingezongen door Free Souffriau.

De eerste beelden van de nieuwe avonturen van Maya de Bij kan je bekijken in de nieuwe videoclip via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *