Rechtszaak tegen Greenpeace van start gegaan

In Antwerpen is vandaag de rechtszaak die Studio 100 tegen Greenpeace aanspande van start gegaan. Studio 100 eist dat Greenpeace het beruchte filmpje waarin Maya de Bij reclame maakt voor sigaretten, laat verwijderen van alle Belgische websites. 

Eind mei lanceerde Greenpeace een reclamecampagne rond charcuterie. De organisatie gebruikte daarbij beschermde beelden van het Studio 100 figuurtjes Maya De Bij die in de bewuste campagne sigaretten promootte. Studio 100 kon niet lachen met de stunt van de milieuorganisatie. Het Vlaamse mediabedrijf nam meermaals, tevergeefs contact op met de milieuorganisatie om het geschil onderling te regelen, en na verschillende contacten met voornamelijk buitenlandse partners, besliste Studio 100 om juridische actie te ondernemen.

Vandaag ging de bewuste rechtszaak van start in Antwerpen. Studio 100 eist in de rechtbank dat Greenpeace ervoor zorgt dat Belgische (nieuws)websites het filmpje offline halen en dat de milieuorganisatie het vonnis van de rechter op diens website publiceert. Greenpeace is van mening dat de organisatie in zijn recht is en dat de gebruikte beelden vallen binnen de juridische definitie van ‘parodie’.

Een uitspraak in de zaak wordt binnen enkele weken verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *