Zetellift van Plopsa Coo gegrepen door kraan

Vlak voor Kerst greep een kraan van een onderaannemer van A.I.D.E., de Waalse tegenhanger van Aquafin, de zetellift van Plopsa Coo. De, op dat moment gesloten, kabelbaan kwam naar beneden. Hierdoor bleef Plopsa Coo noodgedwongen volledig gesloten tijdens de kerstvakantie.

Enkele dagen voor de winteropening van Plopsa Coo reed een kraan van A.I.D.E., Association Intercommunale pour le Démergement et l’Epuration, onder de Zetellift. De klep van de kraan stond omhoog waardoor deze de kabelbaan raakte en meesleurde. De kabel kwam hierbij naar beneden.

Nieuwe kabel
De schade is aanzienlijk. Niet alleen moet er een nieuwe kabel komen, ook de loopwieltjes zijn vervormd en moeten noodgedwongen vervangen worden. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen worden ook alle palen van de attractie nagekeken.

Gesloten
Na een goed seizoen met 225.000 bezoekers verwachtte Plopsa Coo voor de kerstperiode veel volk in een gedeeltelijk geopend themapark. Door de gedwongen sluiting van de Zetellift, verminderde de capaciteit van Plopsa Coo waardoor het park verplicht was om volledig gesloten te blijven. Het is de eerste keer in twintig jaar tijd dat het Ardense park gesloten is tijdens de kerstperiode.

Veranderingen
Naast de grote veranderingen die dit jaar in Plopsa Coo worden uitgevoerd, zorgt het herstellen van de Zetellift voor extra werk. Toch is de directie ervan overtuigd op de vooropgestelde datum, 31 maart 2007, terug te kunnen openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *